Örnek Mah. Fikri Sönmez Cad No:101/C Esenyurt/Istanbul
P.Tesi - Cuma : 10:00 - 23:00
C.Tesi : 10:00 - 23:00
Erkekler İçin Saç Bakım Önerileri
23 Ocak 2023
Erkekler İçin Saç Bakım Önerileri

Saç Derinizi Temiz Tutun

Erkek saç bakım tavsiyeleri listemizde ilk sırada saç derinizi temiz tutmanız var. Saç derinizi düzenli temizlemediğinizde mikrobiyom dengesi bozulduğu için bakteriler artacak ve saçlarınız sağlıksız bir görünüme sahip olacaktır. Bu nedenle erkek saç bakımı için öncelikle dikkat edilmesi gereken saç derisinin temiz tutulmasıdır.

Doğal Özlü Şampuanlar Kullanın

Erkek saç bakım tavsiyeleri arasında doğal maddeler içeren şampuanlar da var. İçeriğinde paraben ve sodyum sülfat olmayan şampuanlar kullanarak saç derinizi koruyabilir, saç dökülmesini engelleyebilirsiniz. Hidrolize buğday proteini, amino asitler ve E Vitamini içeren şampuanları kullanmanızı tavsiye ederiz.

Sıcak Su İle Duş Almayın

Sıcak su saç derisini tahriş edebilir ve saç tellerindeki nemi yok ederek kuru bir görünüm verebilir. Dolayısıyla erkekler için saç bakım önerileri listemizde en önemli maddelerden biri sıcak su kullanmaya dikkat etmeleridir. Banyo sırasında ılık su ile saçlar yıkanmalı hatta son durulamada soğuk su ile saçlar durulanarak kan dolaşımının artması sağlanmalıdır.

Jöle ve Spreyden Kaçının

Saçlarınızın bakımlı ve doğal görünmesi için yapay ürünlerden kaçınmalısınız. Erkekler için saç bakım tüyoları arasında sizlere bir önerimiz de bu. Jöle ve saç spreyleri yıpratıcı etkileri nedeniyle saçınızın canlılığını kaybetmesine neden olmaktadır. Sağlıklı saçlar için mutlaka bu ürünlerden uzak durmanız gerekir.

Doğal Yağlar Kullanın

Kadınlar için olduğu gibi erkeklere özel saç bakım önerileri arasında da doğal yağlar var. Zeytinyağı, argan yağı, çay ağacı yağı, hint yağı, badem yağı ve diğer saç köklerini besleyici yağların tamamını haftalık olarak saçlarınıza uygulayabilirsiniz. Saçlarınızın daha yumuşak olmasını ve dolgun görünmesini sağlayabilirsiniz. Örneğin yarım çay fincanı zeytinyağının içerisine süzme bal ekleyerek saç diplerinize masaj şeklinde uygulayabilirsiniz. Durulayıp kurulayarak saçlarınızdaki değişimi görebilirsiniz.

Kuruturken Dikkat Edin

Erkek saç bakım önerileri arasında doğru kurulama teknikleri de var. Banyo sonrasında havluyla sert hareketler yaparak saçlarınızı kurutuyorsanız saç köklerinizin zayıflamasına ve saçlarınızın elektriklenmesine neden olursunuz. Saçlarınızı kuruturken yapmanız gereken havlu ya da eski bir tişört yardımıyla tampon yaparak saçınızdaki nemi almanızdır.

Saçınızı Düzenli Kestirin

Erkekler için saç bakım önerileri listemizde berberinizi düzenli ziyaret etmeniz gerektiği de var. Ayda bir kez berberinize uğrayarak saçlarınıza şekil verdirmeli ve bakım yaptırmalısınız. Saçlar düzenli kesildiğinde daha sağlıklı uzarlar, unutmayın.

Saç Maskelerini Deneyin

Erkek saç bakımı uygulamalarında maskeler de sıklıkla kullanılır. Meyve özlü kürler ve doğal yağlarla hazırlanmış maskeleri saçınıza uygulayabilirsiniz. Ayrıca yumurta, bal ve yoğurt gibi saç derisine faydalı besinlerle saçlarınızın dökülmelerini önleyebilir, canlı ve dolgun gözükmelerini sağlayabilirsiniz.

Saç Serumlarından Alın

Saçlarınız sık dökülüyorsa doktorunuza giderek kan tahlili yaptırmalı vitamin eksikliğini saç yüzeyinden gidermek için saç serumları kullanmalısınız. Erkek saç bakım önerileri arasında doktorların da dikkat çektiği saç serumlarında bulunan vitamin ve minerallerle saçlarınız beslenir ve daha güçlü olur.

Kuru Saç Derisi İçin Hindistan Cevizi Yağı Deneyin

Erkek saç bakımı için yağlar kullanmanız gerektiğini söyledik. Saç deriniz çok kuruysa güçlü antiseptik, antifungal ve antibiyotik özelliklere sahip çay ağacı yağı kullanabilirsiniz. Hindistan cevizi yağı ve aloe vera gibi doğal maddeler ile hazırlanan maskelerle saç derinizi kepeklerden arındırabilirsiniz.

Beslenmenize Dikkat Edin

Erkek saç bakım tavsiyeleri olarak sizlere sağlıklı beslenmeniz gerektiğini de söylemeliyiz. B12, demir, çinko ve biotin yönünden zengin gıdaları tüketerek saçlarınızı güçlendirebilir ve dökülmelerini önleyebilirsiniz. Sağlıklı ve güzel saçların ilk kuralı doğru beslenmektir.

Erkek Saç Bakım Ürünleri – Hangisini Kullanmalısınız?

Erkek saç bakım ürünleri, son yıllarda sıklıkla tercih edilir oldu. Kimyasal içermeyen saç bakım ürünlerinin saça fayda gösterdiği de uzmanlar tarafından söyleniyor. Bitkisel saç bakım ürünleri hem ekonomik hem de doğal bir çözüm oluyor. Düzenli uygulandığında bitkisel şampuanların, saç kremlerinin ve serumların etkisi kalıcı hale geliyor.

Erkekler için saç bakım önerileri hakkında bilgi almak ve erkek saç bakımı uygulamalarını öğrenmek için saç bakım uzmanlarımızdan bilgi alabilirsiniz.

Yorum bırakın
TÜM YORUMLAR (0)
Henüz yorum eklenmemiş
En Çok Okunan Yazılar