Örnek Mah. Fikri Sönmez Cad No:101/C Esenyurt/Istanbul
P.Tesi - Cuma : 10:00 - 23:00
C.Tesi : 10:00 - 23:00
Yüz Şekline Göre Sakal Modelleri
23 Ocak 2023
Yüz Şekline Göre Sakal Modelleri

Yuvarlak Yüz Şekline Göre Sakal Modelleri

Sakal modelleri arayanlar için yuvarlak sakal modelleriyle başlayalım. Yuvarlak bir yüz, saç çizgisinden çeneye kadar olan bölümün birbirine eşit mesafede ve şekilde olması demektir. Genel olarak kilolu bir görüntüye neden olsa da istenilen sakal modelini kullanabileceğiniz bir yüz yapısıdır.

Yuvarlak yüz şekline göre sakal modelleri olarak çenenizi daha uzun gösteren sivri sakal stillerini tercih edebilirsiniz. Bunlardan ilki Van Dyke sakal modelidir. Van Dyke sakal tarzıyla ağzınızın çevresindeki alanı kapatmadan uzun bir çene görüntüsü yakalarsınız. Bunun dışında çapa sakal modeli ile daha yumuşak bir şekilde çenenizi sivri gösterebilirsiniz.

Yuvarlak yüze sahip olanlar için en ideal sakal modeli halk arasında keçi sakal olarak bilinen modellerdir.

Oval Yüz Şekline Göre Sakal Modelleri

Yüzünüzün uzunluğu elmacık kemiklerinizin arasındaki mesafeden daha fazla ise oval bir yüz şekliniz var demektir. Oval yüz şekli tüm sakal ve bıyık modellerine uygun olduğu için en avantajlı yüz şeklidir. Kısa sakal modelleri ve uzun sakal modelleri rahatlıkla kullanılabilir.

Oval yüz şekline göre sakal tipleri arasında ilk olarak kirli sakal yer alır. Hem kolay şekillendirilir hem de bakımı rahattır. Kısa sakal kullanmak istemiyorsanız Bandholz sakalı bir başka seçenektir. Bandholz sakal modeli için uzun süre sakallarınızı kesmemeniz gerekir.

Yüz şekline göre sakal modelleri arasında ayrıca Viking sakalı da yer almaktadır. Bu sakal tarzı ile dikkat çekici ve çarpıcı bir imaja sahip olabilirsiniz. Sakallarınızı göğsünüze kadar uzatarak örebilir ya da lastikle şekil verebilirsiniz.

Dikdörtgen Yüz Şekline Göre Sakal Modelleri

Yüzün uzunluğunun genişliğinden fazla olması durumunda dikdörtgen bir yüz şekliniz olur. Çene köşeli bir yapıdadır ve alın, çene ve elmacık kemikleri aynı hizadadır. Sert bir imaj yaratan dikdörtgen yüz için sakal modelleri doğru tercih edilerek daha yumuşak bir çehreye sahip olunabilir.

Dikdörtgen yüz şekli için sakal modelleri arasında en çok tercih edilen Garibaldi sakal modelidir. Garibaldi, Bandholz’a kıyasla daha kısa tutulur. Çene altındaki sakal daha yuvarlak hatlarla kesilir. Böylece yüz daha orantılı bir şekil alır.

Ayrıca uzun yüz şeklinin dolgun bir sakalla dengelenmesi için hipster sakalı tercih edilebilir. Bunun için ilk olarak sakalların yeterince uzaması gerek. Elmacık kemikleri ve boyun arasındaki bölgede gürleşecek olan sakallar temiz bir tıraşla uzatılmalıdır.

Dikdörtgen yüz şekline göre sakal modelleri arasında top sakal modelleri ve çene şeridini takip eden sakal modelleri de tercih edilebilir.

Kare Yüz Şekline Göre Sakal Modelleri

Sakal kesimi modelleri olarak kara yüz şekli için de farklı seçenekler var. Geniş elmacık kemikleri, çene ve alın yapısının köşeli formu nedeniyle keskin çizgileri yumuşatacak bir model tercih edilmelidir. Keçi sakal stili kare yüz şekli için idealdir. Yüzün biraz daha yuvarlak gözükmesini sağlayacaktır.

Üçgen Yüz Şekline Göre Sakal Modelleri

Çene bölgesinin geniş olduğu ve alnın daha dar olduğu üçgen yüz şekli için sakal modelleri arasında çene kısmını dolgun ancak yumuşak gösterecek stiller tercih edilmelidir. Çapa sakal ve balbo sakal tipleri üçgen yüz yapısı için idealdir.

Çapa sakal kesim modelleri çene hattı boyunca ince ve sivri bir şekilde sakalın uzanmasını sağlar. Balbo sakalda ise çene boyunca uzanan gür bir sakal görünümü elde edilir. 

Sakallarınız Kişiliğinizi Yansıtır!

Sert yüz hatları ya da orantısız bir çehre ilk izlenimde yanlış mesajlar vermenize neden olabilir. Yüz şekline göre sakal modelleri tercih ederek hem imajınızı yenileyebilir hem de kendinize en yakışan tarzı bulabilirsiniz.

Yüz şekline göre sakal modelleri hakkında bilgi almak, top sakal, keçi sakal, balbo sakal gibi sakal tiplerini denemek isterseniz Veysel DURAK uğrayın…

Yorum bırakın
TÜM YORUMLAR (0)
Henüz yorum eklenmemiş
En Çok Okunan Yazılar