Örnek Mah. Fikri Sönmez Cad No:101/C Esenyurt/Istanbul
P.Tesi - Cuma : 10:00 - 23:00
C.Tesi : 10:00 - 23:00
Erkekler için uzun saç bakımı
23 Ocak 2023
Erkekler için uzun saç bakımı

Saçlarınızı düzenli olarak yıkayarak saç telleri üzerinde ve saç derisinde biriken kiri temizlemelisiniz. Saç derisinde yağlanma, olumsuz çevre koşulları nedeniyle biriken kirler saç köklerini tıkar ve dökülmesine neden olabilir. Ancak saçınızın tüm yağını almak ve saç derisini tamamen kurutacak kadar sık yıkamanız tavsiye edilmez. En iyi sonuç için 2 günde bir şampuanlayabilirsiniz.

Sıcak su kullanmayın. Sıcak su saç derisini ve saçı kurutur. Saçlarınızı mümkün olduğunca ılık suyla yıkayın. Saçlarınızı şampuanlarken parmak uçarınızla saç derisine masaj uygulayın. Bu sayede kılcal damarlardaki kan akışı hareketlenir ve saç dipleri saha sağlıklı olur.

Saçlarınızı şampuanlarken başınızın üstünde toplayıp tıkamayın. Bu şekilde şampuanlarsanız kırıkların sayısı artacaktır. Şampuanı dipten uca doğru uygulayın. Aynısı saç bakım kremi içinde geçerli.

Saçlarınızı durularken soğuk su kullanmanız tüm vücudunuzda ve saç derinizde kan dolaşımını arttıracaktır.

Saçlarınızı doğal olarak kurumaya bırakın. Sıcak hava veren kurutma makinelerini kesinlikle kullanmayın. Havluyla fazla suyu alarak doğal olarak kurutun. Saç maşası, kurutma makinesi gibi sıcakla çalışan cihazlar saçları kurutur ve yıpratır.

Saçlarınızı uzatmak için büyük çaba harcadınız ve harcıyorsunuz biliyoruz. Ancak 7-8 haftada bir berbere giderek uçlarını aldırmalısınız. Kırılan saçlardan kurutulmanız saçlarınızın daha sağlıklı ve parlak görünmesini sağlayacaktır.

Yorum bırakın
TÜM YORUMLAR (0)
Henüz yorum eklenmemiş
En Çok Okunan Yazılar